Про школу
Наша мета — не навантажувати студентів важкою граматикою, роблячи з них філологів, — ми навчаємо справжній, живій мові. Тій, яку ви почуєте у магазині, яка дозволить вам спілкуватися, заводити знайомства та чітко формулювати свої думки іноземною мовою.
відділ продаж
Напишіть і ми відповімоTelegram
Messenger
Навіщо потрібні розмовні клуби?

Мета англійських розмовних клубів

26.01.2023
3 хвилини читання
У школі іноземних мов BeBest постійно проводяться розмовні клуби онлайн.

Для початку давайте обговоримо, чи розумієте ви різницю між уроками англійської мови з комунікативного підходу та розмовними клубами.

Зміст

Навіщо потрібні англійські розмовні клуби

На уроках викладач пояснює граматичні правила, дає нові слова, виправляє помилки, розучує з вами звуки і ставить вимову, обов'язково розбирає кожну конструкцію доти, поки ви не прийдете до розуміння, відпрацьовують з вами всі вправи. Грейдує свою мову і поступово вводить все нові та нові конструкції та вирази.

У результаті після навчання ви повинні розуміти правила, вміти читати, писати, розуміти мову та вміти говорити. Тобто ви маєте знати англійську мову.

Мета англійських розмовних клубів: розговоритись, почати використовувати те, що ви вже маєте у своєму пасивному словниковому запасі та перевести в активний.

Студенти приходять на розмовний клуб, щоб підтягнути свою розмовну навичку, навчитися чути та розуміти іноземну мову та збільшити словниковий запас.

На таких зустрічах ми не розуміємо і не відпрацьовуємо граматичні конструкції чи правила, ми не розучуємо звуки і не ставимо вимову і швидше за все у педагога не буде можливості вас виправляти і коригувати.

Основний наголос робиться на розмовну мову: сприйняття на слух та практику спілкування.

Спікінг клаб розкриє ваші можливості, будьте певні, саме шляхом практики виробляється майстерність. Беручи участь у живих розмовах, де неможливо підглянути відповіді та передбачити хід розмови, народжується здатність та навичка до вільного сприйняття та використання іноземної мови. Що частіше ви відвідуєте розмовний клуб, то швидше почнете помічати результат.

Основна мета англійських розмовних клубів: висновок викладачів

Ми всі роками вивчали іноземну мову в школах, інститутах, але без практики спілкування рівень володіння найчастіше залишає бажати кращого. У той же час ми всі добре знаємо, що дитина до 6-7 років вже вільно володіє рідною мовою, засвоюючи її переважно у спілкуванні. Дитина створює прямі асоціативні зв'язки образу - звучання слова. Така природна навичка володіння мовою є автоматичною та довговічною. То чому б нам ним також не скористатися?

Але важливо розуміти, що нам дорослим потрібна структура та розуміння логіки мови. Швидше за все, у вас не вдасться повністю відмовитися від уроків англійської та опанувати мову тільки через практику мови на розмовних клубах. Я зустрічала випадки, коли клієнти вчили мову через практику в різних варіантах зіткнення з мовою: роботу, спілкування з іноземцями, подорожі та в їхній голові було багато слів, але вони настільки хаотично складалися в пропозиції, що я важко могла розібрати суть.

Висновок: найкраще рішення – це уроки англійської за комунікативною методикою + розмовні клуби. Якщо у вас В2+ – можна лише клуби.

Як проходять розмовні клуби у мовній школі BeBest

1. У кожного клубу є своя тема та набір запитань на тему. Тема вибирається спірна, щоб викликати жваву полеміку;
2. У викладача є заздалегідь заготовлені слова та висловлювання на тему, які розбираються спочатку клубу, щоб була можливість їх використовувати під час дискусій;
3. Вам може бути надана стаття для прочитання або відео для перегляду з метою подальшого обговорення;
4. Наприкінці клубу ми обов'язково граємо в ігри: allias, who am I і т.д.

Незважаючи на те, що провідними Розмовного Клубу виступають викладач та носій мови, основна увага все одно приділяється мовленню студентів. Адже сенс такого заняття не в тому, щоби послухати, як каже іноземець, а в тому, щоб бути частиною цієї розмови.

Розмовний клуб – це не просто урок англійської мови. Це потужна платформа з відпрацювання комунікативних навичок, публічних виступів та формування спільноти за інтересами. Як викладач, я рекомендую відвідувати його хоча б двічі на місяць. Тоді інтерес до мови не вичерпається і ви досягнете своїх цілей набагато швидше, ніж очікуєте.

У мовній школі BeBest є розмовні клуби:
- для початкового рівня по неділям 12.30 для дорослих (онлайн);
- для просунутого рівня по неділям о 16.00 для дорослих (онлайн);
- для тинейджерів по суботам (онлайн);